Billeder til indhold

Kort fortalt
Billeder der vises i indholdet (coveret på den nye side undtaget) vil blive vist 100%. Det vil sige, at ligegyldigt hvilket format du uploader dit billede i, vil hele billedet vises.

Indlejrede billeder/slideshows/karuseller vil altid være 16:9 format i Next. Du kan godt uploade andre formater, MEN de vil få grå kanter for at holde ratio i designet. Husk at systemet selv laver de grå kanter i frontend hvis det er nødvendigt.

Toggle
Hvis du ikke kan lide de grå kasser, skal du uploade dine billeder i 16:9 format. Her styrer du selv hvordan dit billede evt. bliver beskåret.
Alternativt kan du benytte en toggle i CMS. Når du slår togglen til i CMS, vil systemet automatisk klippe billedet til 16:9.
Er togglen slået til betyder det, at dit billede bliver vist i et 16:9 udsnit af det oprindelige billede uden grå kanter.

Det er denne toggle du skal slå til, hvis du vil vise dit billede i 16:9 format. Uden de grå kasser.

Her er billedet lagt op i et meget meget bredt format, men ikke særlig højt. Billedet vil prøve at fylde så meget som muligt. Men da bredden rammer siderne kan det ikke blive højre uden at blive beskåret.
Her er billedet til gengæld meget højere end det er bredt. Derfor kan billedet ikke blive bredere - da billedet allerede er så højt som det kan blive.
Her er billedet lagt op i et 4:3 format og vil fylde maksimalt ud i højde og bredde, men der vil være grå sider da billedet ikke er i 16:9.
Hvis man gerne vil vise sit billede UDEN grå kanter skal billedet ligges op i 16:9.

Billeder til slideshow, karruseller og generelle billeder.
Alle billeder som indlejres på en side vises I det ratio de bliver lagt op i. Hvis et billede er kvadratisk vil det blive vist kvadratisk på siden. Men som eksemplerne i lige har set, så vil der komme grå kanter på billedet, hvis det ikke er uploadet i 16:9.

Slideshows og karuseller
Billeder går kant til kant når disse er i 16:9 format – fx. 2732px x 1536px. eller 1920x1080 eller 1366x769 eller hvilken som helst størrelse sålænge at det er 16:9.

Billeder der er mindre brede end dette vil blive vist centreret i slideshowet med grå baggrund til højre og venstre.

Her er der uploadet et kvadratisk 1:1 billede. Det bliver vist så højt x bredt som muligt,
Her er billedet uploadet i 16:9 format. Billedet er oprindeligt 1920px x 1080px

Eksempler på de generelle billeder

Billeder der indlejres vises altid i det ratio de uploades i. Uploader du et kvadratisk billede, vises det kvadratisk. Se eksempler her:

Bemærk at billedet her er uploadet i den rigtige ratio, 16:9, og har derfor ingen grå kanter.

Sidetyper og billeder

Flere indlæg