Download PSD skabelon

Download PSD-skabelon her. Hvis du vil vide, hvordan du skal eksportere dit billede fra photoshop skal du læse denne vejledning.

Om billeder generelt

For at dine billeder tager sig bedst muligt ud, er det vigtigt at formatere dem rigtigt. Her gennemgår vi de ting, du skal være opmærksom på, når du forbereder billeder til dit forløb.

Filnavngivning
For at billedet er så 'internet-venligt' som muligt, brug kun små bogstaver, tal, underscore og bindestreg til navngivning. Undlad at bruge danske bogstaver som æ, ø, å.

Eks: Æbletærte, nødder.jpeg
Omdøbes til:
aebletaerte-noedder.jpeg

Har du hentet fotos (fra fx. bureauer, Flickr eller Wikimedia), anbefales det, at du sætter id-nummer eller link ned under kilde i mediebiblioteket.

Format
Gem billedet i JPEG, GIF, eller PNG. For de bedste resultater bør dit billede være mindst 1500px bredt. Se skabelonerne, hvis du føler dig tryggere med at bruge disse.

Slå hængelåsen til når du ændrer på bredden af dit billede. På den måde sikrer du dig at billedets ratio skaleres korrekt.
Du får disse indstillinger frem, når du eksporterer fra Photoshop.

For at være sikker på at billedet er korrekt bredde, så åben billedets dimensioner og tast 1500px i bredde. Hvis hængelåsen er slået til ud for højde, skal du ikke bekymre dig om billedets højde, da dit system automatisk beregner denne.

PPI
Sørg endvidere for, at dit billede gemmes 72 PPI og ikke DPI.
PPI betyder pixels per inch og er den optimale løsning til billeder vist på en skærm. DPI betyder dots per inch og er en opløsning beregnet til printere.

RGB
Gem dit billede i sRGB, som er et weboptimeret billedfarvestyringsformat. CMYK-filer er til tryk og vil ikke blive vist korrekt i browsere.

Upload
Når du uploader dit billede til Next, vil systemet automatisk lave alle de varianter af billedet, der skal bruges for at sikre den mest optimale visning på forskellige slags enheder.

Sidetyper og billeder

Flere indlæg