Download PSD skabelon

Download PSD-skabelon her. Hvis du vil vide, hvordan du skal eksportere dit billede fra photoshop skal du læse denne vejledning.

Billedtips

Billeder på hvid baggrund - en dårlig idé
Undgå at lægge billeder op med hvid baggrund. Hvis baggrunden af billedet er hvidt, flyder det sammen med resten af siden, og man får svært ved at afkode sidens hieraki.

Her har billedet ingen baggrundsfarve og tegningen ser ud som den er croppet forkert, mens indhold og billede flyder ind i hinanden.
Her er baggrunden gjort lysegrå og indrammer dermed billedet bedre, indhold og billede er nu tydeligere adskilt.

Forløbskort

Et forløbskort (bogkort for HDBHDW) bliver udelukkende vist på en fagportal eller et bogsystems side. Kortet tager billedet fra forløbets (eller bogens) forside, som også er et højformatsbillede, og viser det med forløbets titel, klasse, labels, partnernavn og antal lektioner.

Særligt ved forløbsforsidebillederne er, at de skal kommunikere et tema tydeligt og effektivt med så få detaljer som muligt, da billedet både skal kunne aflæses i meget lille og i meget stort format.

Detaljer og komposition

Tænk på, at din forløbsforside er det første brugeren ser, hvadenten det er på en mobiltelefon, en tablet eller laptop. Billedet bliver vist i tre forskellige størrelser afhængig af hver enhed, men også ved siden af andre forløb på fagportalerne, så der er kamp om blikfang.

Det kan hurtigt blive en rodet masse, hvis alle billeder prøver at proppe så meget ind som muligt i et billede, der skal bruges i så mange sammenhænge.

Tænk over, hvad du vil have, billedet skal kommunikere og se også på det på afstand, og se om du stadig kan afkode essensen.

Læg mærke til, hvor meget nemmere det er at afkode billedet til venstre. Mindre kompleksitet = bedre synlighed.

Bemærk, hvordan man skal bruge længere tid på at afkode danmarkskortet til højre, og hvor svært det er at skelne, hvad det i det hele taget skal forestille, når man ser det småt.

Tekst i billeder

Erfarne læsere kan ikke lade være med at læse et stykke tekst eller en sætning, så undlad at bruge tekst i billeder, da billedeteksten ellers konkurrer med forløbstitlen og al anden information på kortet eller siden.

Igen, brug aldrig hvid som baggrundsfarve

Sådan ser det ud, når man trækker musen henover det ellers så flotte forløb om bronzealderen. Baggrunden er hvid og udhvisker dermed titel og layout ...

Her er forløbsbilledet blevet uploadet, som det er. Problemet er bare, at det nu ser ud som om Den lille bukkebruse træder ud af kortet.

HUSK!


👉Et billede må ikke indeholde tekst, fordi:
❌Tekst i et billede er ikke søgbar
❌Tekst i et billede skalerer ikke korrekt

👉Upload ikke bredformatsbilleder til forløbsforsiden, fordi:
❌Billedet bliver opskaleret til at passe i højden, derfor fjernes det meste af bredden
❌Du kan ikke styre præcis, hvad der bliver vist
❌Billedet bliver ikke vist optimalt
❌Forløbskort, som viser billedet fra denne side, er også i højformat

👉Undgå store hvide flader rundt om dit billede, fordi:
❌Det er svært at se, hvor et billede begynder og slutter
❌Billedet flyder sammen med indholdet
❌Forløbskortet bliver svært at læse

Er du nået hertil i guiden? Og læst alle de gode tips og guidelines? Så må du kigge forbi design teamet og hente snacks til kaffen 😎

Sidetyper og billeder

Flere indlæg